Λυκούργος Γ. Κολλίντζας, Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στη Σπονδυλική Στήλη

Ο Λυκούργος Γ. Κολλίντζας γεννήθηκε το 1970 στην Τρίπολη. 
Με Πανελλαδικές εξετάσεις εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 1994. 

Μετά την στρατιωτική του θητεία και την εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου, ασκήθηκε για 1 χρόνο στην Γενική Χειρουργική στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ. Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία στην Ε΄ Ορθοπαιδική Kλινική & Μονάδα Σπονδυλικής Στήλης του Νοσοκομείου ΚΑΤ. Απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Ορθοπαιδικής το 2004. 

Μετεκπαιδεύτηκε στην ορθοπεδική παίδων στην Campbell Clinic, στο Μέμφις των ΗΠΑ, με ειδικό ενδιαφέρον στην παιδική και εφηβική σκολίωση (Clinical Fellowship in Pediatric Orthopaedic Surgery). Για 3 
συνεχή χρόνια  ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης στο εξειδικευμένο κέντρο παραμορφώσεων και τραύματος της σπονδυλικής στήλης του Νοσοκομείου ΚΑΤ.

Έχει εκπαιδευθεί στην ελάχιστης επεμβατικότητας χειρουργική (Minimal Invasive Surgery, MIS) και εφάρμοσε πρώτος στην Ελλάδα (2007) την τεχνική της διαδερμικής σπονδυλοδεσίας TLIF, που επιτρέπει νοσηλεία μιας ημέρας. Έχει παρουσιάσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών και διαλέξεων σε διεθνή και Ελληνικά συνέδρια.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης (Eurospine) από το 2007 και του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών (ΚΕΟΧ) από το 2006 μετά από εξετάσεις. 

Εργάσθηκε για 4 έτη στον ιδιωτικό τομέα με κύρια ενασχόληση τις παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης και το παιδιατρικό τραύμα.

Άρχησε να υπηρετεί το ΕΣΥ το 2005 ως επικουρικός επιμελητής (2 χρόνια στο τμήμα Σκολίωσης του Νοσοκομείου ΚΑΤ , 1 χρόνο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και 1 χρόνο στην Γ΄ Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ)
Από τον Αύγουστο του 2014 έως σήμερα εργάζεται στο Νοσοκομείο Τζάνειο με βαθμό Επιμελητή Α΄

Πλήρες βιογραφικό: εδώ