To elenaki συμβουλεύει ...

αναρτήθηκε στις 4 Νοε 2012, 1:57 μ.μ. από το χρήστη Λυκούργος Κολλίντζας
Τις συμβουλές που δίνουν οι ίδιοι οι ασθενείς βασιζόμενοι στην προσωπική τους εμπειρία, τις βρίσκω πολύ χρήσιμες. Ως ειδικός γιατρός όμως, οφείλω να σας προειδοποιήσω για τις παγίδες που κρύβουν. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί: 1. όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες, 2. κυριαρχεί το στοιχείο της υποκειμενικότητας και 3.δημιουργούν πολλές φορές σύγχηση.
Διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις, ανακαλύπτεις σημαντικές πληροφορίες που φωτίζουν την αλήθεια αλλά συντηρούν και τους μύθους. Γράφει λοιπόν το elenaki - καλοπροαίρετα κρίνω - σε ένα πολυσύχναστο forum:
(η ορθογραφία έχει διατηρηθεί, οι παρενθέσεις είναι σχόλια του συγγραφέα)


"Φόρεσα κηδεμόνα για 2 χρόνια, β΄και γ΄ λυκείου (??? σχ. ΛΓΚ) και μπορώ να καταλάβω! Είναι πραγματικά πολύ μεγάλο ζόρι! Αρχικά σε δυσκολεύει σε όλες σου τις κινήσεις, το φοράς και για πολλές ώρες και τρελαίνεσαι!Είχα περίπου 18 μοίρες (??? σχ. ΛΓΚ) αλλά επειδή ήταν είχα διπλή σκολίωση ο κηδμόνας έφτανε αρκετα χαμηλά με αποτέλεσμα να μην μπορώ να φοράω τα τζιν μου αλλά 2 νούμερα μεγαλύτερα!Πρέπι όμως να το φορέσει για να βελτιωθεί.(??? σχ.ΛΓΚ) Οι μοίρες μειώθηκαν αλλά μετα από 13 χρόνια και 2 εγκυμοσύνες έχει πάλι άυξηθεί (??) αλλά δεν έχω προβλήματα! (!!! σχ. ΛΓΚ)Λοιπόν, πηγαίνετε με τα νερά της και μην της το επιβάλεται γιατί μπορεί να αντιδράσει αρνητικά. Να της λέτε ότι έχει δίκιο ποου στεναχωριέται και γκρινιάζει αλλά αν το υπομείνει και κάνει ότι λέει ο γιατρός θα γίνει μία κούκλα μεγαλώνοντας. ίΣΩς και να τη φοβίσετε λιγάκι ότι μήπως αν δεν το φορέσεις και περνόντας τα χρόνια μπορεί να αρχίσει να φαίνεται η σκολίωση πχ στην παραλία και τότε δεν θα μπορέι να κάνει κάτι, ας το κάνει λοιπόν τώρα και μετά θα ξενοιάσει. Εμένα μου είχε πει ο (αναφέρει το όνομα του γιατρού) που με παρακολουθούσε τότε στο (αναφέρει το όνομα του νοσοκομείου) ότι αν δεν το φορέσω το σώμα μου δεν θα αντέξει εγκυμοσύνη.(??? σχ. ΛΓΚ) Δεν ξέρω πώς είναι τώρα οι κηδεμόνες, ίσως έχουν βελτιωθεί αλλά αν ακόμη διαγραφεται στα ρούχα μην της λέτε ότι τίποτα δεν φαίνεται. Κάντε μία πρόβα στα ρούχα της και πείτε της την αλήθεια. Αν καρδιά μου αυτήν την μπλούζα καλύτερα να τη φοράς όταν βγάζεις το κηδεμόνα....αυτή τον καλύπτει τελείως . Δεν είναι δινατόν να σου ποέεφτουν όλα τα ρούχα σου το ίδιο. Ε μένα μου έλεγαν ότι όλα μου ήταν μια χαρά και εκνευριζόμουνα γαιτί καταλάβαινα τη διαφορά! Επίσης είναι καλό να μην προσπαθήσει να το κρύψει από τους φίλους της. Εγώ παρ΄ ότι ήμουν β΄ λυκείου δεν το έκρυψα αλλά δεν άφησα και κάνεναν να με λυπηθεί όσο κι αν με ενοχλούσε. Το ήξεραν οι περισσότεροι, εξάλλου δεν μπορούσα να κάνω γυμναστική οπότε μαθέυτηκε. Μάλιστα κάναμε και πλάκα μεταξύ μας. Μια φορά θυμάμαι, ένας αυστηρός καθηγητής ζήτησε από έναν άτακτο συμμαθητή μου να έρθει την επόμενη μέρα με τον κηδεμόνα του οπότε πετάχτηκε ένας άλλος και είπε: "Κύριε, μήπως θέλετε να έρθει η ...που τον έχει πάντα μαζί της? "Υπομονή, έιναι δύσκολο και πρακτικά και ψυχολογικά! Πόσες ώρες τον φοράει? "


"Πηγή: http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=23310


Μερικά σχόλια:
1. Η σκολίωση 18 μοιρών ειδικά στη Β΄τάξη του Λυκείου που σημαίνει ότι το παιδί έχει γίνει γυναίκα δεν χρειάζεται κηδεμόνα.
2. Η αποτελεσματικότητα του κηδεμόνα αμφισβητείται από την ίδια την κυρία πια ("η σκολίωση έχει πάλι αυξηθεί μετά 13 χρόνια και 2 εγκυμοσύνες " λέει), αλλά δεν θέλει να παραδεχθεί ότι υπέστη μια ταλαιπωρία χωρίς λόγο.
3. Η αναφορά στο γιατρό και το νοσοκομείο μπορεί να φαίνεται ως θετική σύσταση αλλά σε μένα δίνει αρνητικές πληροφορίες
4. Οι συμβουλές για τον ψυχολογικό χειρισμό του θέματος είναι πολύτιμες και πάρα πολύ σωστές. Καλό θα ήταν το elenaki να είχε περιορισθεί μόνο σε αυτές


Ευχαριστούμε το elenaki


Λυκούργος Γ. Κολλίντζας
Ορθοπαιδικός
Comments